Гастрономію Львівщини інтегруватимуть у туристичний сектор

Розвиток Львівщини у кулінарному та культурному напрямку обговорили на круглому столі "Гастрономічна Львівщина: міжгалузеве партнерство заради сталого розвитку"

Розвиток Львівщини у кулінарному та культурному напрямку обговорили на круглому столі "Гастрономічна Львівщина: міжгалузеве партнерство заради сталого розвитку". Захід відбувся у межах AGROPORT 2017 та святкування оголошеного ООН 2017-го Міжнародного року сталого туризму в інтересах розвитку.

"Цей рік оголошено Міжнародним роком сталого туризму, тому акцент здійснили саме на інтеграцію гастрономії у туристичний сектор. Зараз на Львівщині функціонує 1058 фермерських господарств, 14 операторів органічної продукції та розроблено 5 гастромаршрутів Дрогобицьким, Городоцьким, Мостиським, Яворівським районами та містом Львів. З кожним роком ця кількість зростає і нашим пріоритетним завданням є створення необхідних умов для приймання туристів, а також створення якісного туристичного продукту на еко-фермах. Необхідно, аби такі еко-ферми були об'єктами гастротурів та екскурсійних програм", - повідомила начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака.

За її словами, це забезпечить новий потік туристів, підвищить розвиток економіки та культури області, а також утвердить Львівщину як нову гастрономічну дестинацію. Посадовець також зазначила, що на круглому столі обговорили ефективні методи того, як забезпечити сталий розвиток сільських територій і надати імпульс до розвитку їх економіки. Крім того, обговорили розвиток зеленого туризму та партнерство у сфері Local Food і HoReCa.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Львів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook