UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Януковича переплутали назву Суду ЄС, але заявили про політичне переслідування

Прес-секретар Олександра Януковича, сина екс-президента України, поширив заяву про політичний характер рішення суду проти його батька, але переплутав і назву суду, і суть процесу

Про це йдеться у письмовому коментарі від імені речника Олександра Януковича Юрія Карасіра, передає Depo.ua з посиланням на "Європейську правду".

Заява присвячена оприлюдненому вранці рішенню Суду ЄС, який визнав законним замороження активів Віктора Януковича та його сина.

"Рішення Європейського суду загальної юрисдикції (Люксембург) про визнання законності заморожування активів, які нібито належать В.Ф. Януковичу і А.В. Януковичу в рамках санкцій 2015-2016 р.р., носить виключно політичний характер" - йдеться у повідомленні.

Примітно, цього дня Європейський суд загальної юрисдикції (General Court) не ухвалював рішення щодо Януковича. Останнє рішення цього суду було ухвалене ще в вересні 2016 року.

Прес-служба Януковича не врахувала, що зараз розглядалася апеляція на це рішення в іншому органі, який має назву Європейський суд (European Court of Justice).

У тексті заяви речник Януковича пояснює своє твердження про "політичний характер" рішення посиланнями на санкції, запроваджені у 2014 році.

Однак насправді Європейський суд визнав законними інші санкції – запроваджені Радою ЄС не в 2014, а в 2015 році. Ці санкційні рішення є принципово різними, що підкреслюється у письмових висновках Суду ЄС.

Детальніше про наслідки вердикту суду читайте в статті "Янукович проти України: хто виграв та хто програв у Суді ЄС"

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme