UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як не стати жертвою поганки

Небезпечно вживати гриби, які виросли вздовж транспортних магістралей, на промислових пустирях, радіаційно та хімічно небезпечних зонах

Як не стати жертвою поганки…

Про це пише Depo.Львів з посиланням на повідомлення львівських надзвичайників.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про те, що необхідно дотримуватись правил збирання, приготування і вживання грибів.

"Збирайте і купуйте лише ті гриби, про які відомо, що вони їстівні. Не збирайте гриби, у яких невпевнені",  – йдеться у повідомленні.

Небезпечно вживати гриби, які виросли вздовж транспортних магістралей, на промислових пустирях, радіаційно та хімічно небезпечних зонах. Не порівнюйте їх із зображеннями у різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності. Не варто куштувати сирі гриби.

"Суворо дотримуйтеся технології приготування та консервування грибів! Слід пам’ятати, що готувати гриби необхідно у той день, коли їх зібрали, інакше у них утворюється трупна отрута. Неправильно приготовані консервовані гриби можуть призвести до тяжкого захворювання – ботулізму", – додали надзвичайними.

Нагадаємо, на Сколівщині троє дітей потрапили до реанімації через отруєння грибами.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme