UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як не померти від отруєння у Львові

Впродовж 7 місяців 2019 року на Львівщині зареєстровано 3 629 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції проти 4 086 випадків торік

Як не померти від отруєння у Львові…

Про це пише Depo.Львів з посиланням на пресслужбу ДУ "Львівський ОЛЦ МОЗ України".

Попри те, що рівень захворюваності знизився на 11,2%, він, за словами фахівців, залишається надзвичайно високим, а найбільше від кишкових інфекцій страждають діти, – дві третини від загальної кількості хворих.

Збільшення рівня захворюваності та спалахів кишкових інфекцій зазвичай припадає на літні місяці, коли наростає підвищення температури навколишнього середовища. Збудники, які викликають захворювання на кишкові інфекції  потрапляють до організму людини з інфікованими  харчовими продуктами,  водою, під час купання у забруднених водоймах або контактно-побутовим шляхом, через предмети побуту, дитячі іграшки та через брудні руки.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах. 

Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені,  купайтеся у безпечній воді, чистих водоймах і відпочивайте лише на офіційно відкритих для відпочинку пляжах і рекреаційних зонах, радять медики.

Основні правила профілактики кишкових інфекцій:

• мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу

• мийте руки після відвідування туалету

• вимийте і продезінфікуйте всі поверхі і кухонне приладдя, що використовується для приготування їжі.

• захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин. 

Відокремлюйте сиру їжу від готової:

• відокремлюйте сире м’ясо, птицю і морепродукти від інших харчових продуктів

• для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками

• зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами

Ретельно готуйте їжу:

• ретельно прожарюйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морепродукти

• доводьте страви до кипіння, щоб переконатися, що вони готувалися при щонайменше 70°С.

• сік м’яса чи птиці при приготуванні повинен бути прозорим, а не рожевим

• ретельно підігрівайте приготовану їжу

Зберігайте їжу при безпечній температурі:

• не залишайте приготовану їжу при кімнатній температурі більш ніж на 2 години

• зберігайте приготовані страви гарячими (60°С) аж до подачі до столу.

• не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику

• не розморожуйте продукти при кімнатній температурі

Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:

• використовуйте чисту або очищену воду

• обирайте свіжі і незіпсовані продукти

• ретельно мийте овочі і фрукти, особливо, якщо вживатимете їх сирими

• не вживайте продукти, у яких закінчився термін придатності.

Віруси чи бактерії можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі.

При появі симптомів захворювання на кишкові інфекції (блювота, пронос, біль у животі, підвищення температури тіла)  своєчасно звертайтесь за медичною допомогою. 

Нагадаємо, у ресторані біля Львова отруїлись відвідувачі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme