Власника львівського ресторану, де масово отруїлися гості, оштрафували

Власника "Червоної Рути", де масово отруїлися люди, оштрафували на 25 тисяч гривень

Про це пише Depo.Львів з посиланням на повідомлення Держпродспоживслужби.

Повідомляється, що підприємець надавав послуги громадського харчування в орендованому приміщення. Він заявив, що більше не вестиме таку діяльність. Власнику ресторану доведеться сплатити майже 25 тисяч гривень штрафу.

Як розповіла  Tvoemisto.tv  начальниця відділу організації розслідування спалахів Держпродспожив служби у Львівській області Олена Улашина, ресторан не мав документів на продукти, що на момент отруєння були на кухні, працівники не мали медичних книжок, не було і технологічних карт та документів про гігієнічне навчання.

"На підприємстві відсутній цех первинної обробки овочів – тобто брудні овочі обробляли у мильних ваннах гарячого цеху. Відсутній окремий виробничий цех для обробки риби, не було ємності для миття і дезінфекції яєць. У всіх цехах відсутні рукомийники. В холодному цеху на одному робочому столі кухарі готували десерти і нарізали сире м’ясо, а також – робили салати. При високій температурі повітря готувались страви, приготування яких у цей період року заборонене: наприклад, заливний язик. Був порушений і температурний режим – працівники не знали, як користуватись приладом для контролю температури всередині м’ясних і рибних страв", – розповіла Улашина.

Нагадаємо, у ресторані "Червона рута" масово отруїлися гості. За медичною допомогою звернулося 63 особи. Масове отруєння на львівському весіллі розслідує поліція.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Львів