У Львові заквітли незвичайні прянощі (ФОТО)
У Ботсаду квітне часникова трава
Про це пише Depo.Львів з посиланням на повідомлення Ботанічного саду ЛНУ ім.І.Франка.
Часникову траву ще називають кінським часником.
"З давніх часів була популярною в Західній Європі але зараз забута і лише зрідка культивується у Франції та Англії. Поступово її витіснили заморські спеції – перець, імбир та інші. У середньовіччі ж кінський часник мав широке застосування: молоді листки споживали свіжими, особливо полюбляли їсти їх з м’ясом, з насіння готували спеції, використовували навіть корінь, який має присмак хрону. При застуді розтирали насіння й робили гірчичники. В Англії навіть існувала народна назва цієї рослини – "часникова гірчиця". Зараз набуває популярності новий тренд – відновити кулінарні традиції та максимально використовувати дикорослі рослини в своєму раціоні. Тому, розглянувшись довкола, кожен з нас, може доповнити свої страви пікантними листками з запахом часнику, оскільки рослина досить поширена в Україні. Росте вона в лісах, на узбіччях, у парках – скрізь, де знайде для себе вільний клаптик з поживним ґрунтом", – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, на Львівщині заквіт шафран (ФОТО).
Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Львів