У Львові військові масово отруїлися неякісними консервами за завищеними цінами

Масове отруєння військових у Львові в квітні відбулося через закупівлю керівництвом Нацгвардії неякісних консервів за завищеними цінами

Прокуратура встановила, що масове отруєння військовослужбовців у Львові в квітні відбулося керівництвом Національної гвардії через закупівлю неякісних консервів за завищеними цінами . Про це йдеться в судових матеріалах, передає Depo.Львів, з посиланням на Українські Новини.

Зазначено, що Військова прокуратура відкрила справу проти посадових осіб Національної гвардії за фактом зловживання службовим становищем при здійсненні державних закупівель продовольства для потреб військових частин і підрозділів.

Зокрема, з матеріалів вказаного кримінального провадження видно, що протягом 2017-2019 років командування Центральної бази забезпечення Нацгвардії (військова частина №3078, Київ) і суб'єкти підприємницької діяльності уклали договори про закупівлю товарів харчової промисловості за державні кошти на загальну суму понад 70 млн гривень.

Відповідно до договорів, постачальники постачали рибні консерви та м'ясну продукцію в військову частину №3078, а потім розподіляли на склади недоторканих запасів і поточного зберігання до військових частин Нацгвардії, в тому числі №3002, №4114 (обидві - Львів) та №3007 (Золочів, Львівська область).

Повідомляється, що Центральна база забезпечення Нацгвардії закуповувала рибні консерви та м'ясну продукцію у ТОВ "Буський консервний завод" під виглядом інших торгових марок, причому експертні висновки на поставлені партії товарів не відповідали реально поставленій продукції, що свідчить про її неналежну якість, кількість і невідповідність реального терміну зберігання.

"Таким чином, недоброякісна продукція через бездіяльність посадових осіб Національної гвардії України потрапляє для споживання особовому складу військових частин і призводить до отруєння військовослужбовців, зниження їх бойової готовності та завдання економічних збитків державі", - сказано в матеріалах суду.

29 квітня 57 військовослужбовців однієї з військових частин Національної гвардії у Львові отруїлися простроченими консервами і були госпіталізовані.

Експертиза м'ясних і рибних консервів показала, що продукція не відповідає споживчим стандартам.

Встановлено, що деякі м'ясні консерви були виготовлені ще в 2015 році.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme