UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суп із шишок і сотні свічок: Як у Львові вшановували пам'ять жертв голодоморів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У суботу, 23 листопада, вшановують 86-ті роковин Голодомору, жертвами якого стали мільйони невинних українців

Суп із шишок і сотні свічок: Як у Львові…

Про це пише Depo.Львів.

Цього дня на площі Ринок у Львові відкрили вуличний ресторан "Непораховані з 1932", в якому годували львів’ян і туристів усім тим, що були змушені їсти українці під час Голодомору.

За словами організаторів, вшанування пам’яті загиблих навмисно пройшло у незвичному для міста форматі, аби відтворити атмосферу 1932-1933 років та нагадати перехожим про ті страшні події, які називають геноцидом української нації.

"Ми приготували їжу, котру змушені були їсти українці через злочини радянської влади. Ми годуємо охочих найгіршим у світі супом, котрий допоміг небагатьом вижити. А також даємо відчути на що схоже, коли біля тебе помирають люди",  – розповіла менторка з комунікацій Української академії лідерства Анна Гордійчук.

У пам'ять про мільйони невинних українців, які загинули від рук радянської влади протягом 1932-1933 років, біля пам'ятника Тарасові Шевченку львів'яни запалили сотні свічок.

Зазначимо, що за даними Інституту національної пам’яті, від штучного голоду померло від 4,5 до 7 мільйонів осіб. Радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів, тому точну кількість жертв порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та непорахованими.

Нагадаємо, у Трускавці запалили сотні свічок у пам'ять про жертв голодоморів (ФОТО).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Львів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"