Що в жодному разі не можна робити в останній день перед Великоднем

За християнською історією у Страсну суботу учні Ісуса Христа перебували у скорботі за втратою свого Вчителя

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Львівський портал, за християнською історією у Страсну суботу учні Ісуса Христа перебували у скорботі за втратою свого Вчителя. Дух же Спасителя залишив своє тіло в гробі і спустився в пекло, щоб звільнити праведні душі, відкрити для них "ворота раю" і розсіяти темряву.

У день тиші християни повинні менше говорити. Натомість треба більше молитися, думати про Христа і налаштовуватися зустрічати Пасху. Взагалі найкраще цей день присвятити молитвам і відмовитися від будь-якої важкої роботи.

В цей день всі віруючі намагаються усвідомити свої гріхи, намагаються знайти сенс життя, знайти душевний спокій. У Велику суботу необхідно пробачити всім образи і попросити вибачення у тих, кому образи завдали.

Великий піст закінчується в неділю, тому в суботу рекомендується вживати в їжу тільки хліб, воду та сирі овочі і фрукти.

У всіх християнських храмах цього дня служба і Богослужіння починається з самого ранку і триває весь день, поступово переходячи в урочисту Великодню заутреню. У суботу треба все підготувати, відпочити та піти на нічну службу. Не усі зможуть залишитися на Всеночній. Проте, якщо ви шукаєте Христа, то Він дасть сили.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Львів