UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Посол Норвегії та мер Львова відкрили найбільший рибний магазин

Мережа Egersund Seafood входить до складу групи компаній Pelagia AS – одного з найбільших виробників риби в Норвегії. П’ять їхніх магазинів вже успішно працюють у Києві (перший з них відкрили у 2014 році),  а тепер можливість смакувати найсвіжішою рибою та морепродуктами з’явилася й у львів’ян

Журналіст відділу новин
Посол Норвегії та мер Львова відкрили на…

У п'ятницю, 3 грудня, у Львові відбулося офіційне відкриття нового фірмового рибного магазину норвезьких морепродуктів Egersund Seafood. Львівське представництво торгової мережі запрацює на вулиці Стрийській, 200-А. Цей магазин став шостим в Україні й першим за межами столиці.

На церемонію відкриття прийшло безліч гостей – представники компанії-засновника мережі, Посол Норвегії, міський голова Львова Андрій Садовий та інші гості.

Мережа Egersund Seafood, девіз якої "Ми – експерти в рибі", входить до складу групи компаній Pelagia AS і цьогоріч святкує свій столітній ювілей. Її концепція – це виробництво, замороження, транспортування та прямі продажі риби кінцевому споживачу без посередників з контролем якості на всіх етапах виробництва - від вилову і до прилавка.

"Я вперше завітав до Львова у 2010 році і вже тоді Львів вразив мене і запам’ятався мені, – говорить відповідальний менеджер холдингу Pelagia за Східно-Європейський регіон Ойвинд Сетрен. – Щоразу, коли я приїжджав до Львова, то відкривав для себе щось нове. Тому для мене є надзвичайно приємно відкривати наш магазин саме у Львові. Рівно 100 років тому перші виробничі потужності холдингу Pelagia були засновані у містечку Егерзунд у Норвегії. І ключ у нашого  успіху полягає в тому, що ми постійно займаємося інноваціями і не припиняємо розвиватися".

У Львові відкрили магазин риби з Норвегії

Менеджер холдингу Pelagia за Східно-Європейський регіон Ойвинд Сетрен

Залежно від виду риби й країни виробника доставка в магазин триває всього 2-4 дні, політика компанії – цілковита відмова від використання консервантів. В 2019 році компанія вперше доставила лосось літаком, в середньому від вилову лосося до викладання його на вітринах магазинів минає не більше 48 годин. Це враховуючи обробку риби, зважування, пакування, завантаження у літак, переліт, розмитнення і перевірку якості на місці прибуття.

У Львові відкрили магазин риби з Норвегії

"Ми відкрили наш фірмовий магазин Egersund Seafood у Львові, щоб доставляти нашим клієнтам рибу без посередників, щоб ви змогли сповна відчути чистоту смаку норвезької риби. Для цього ми ретельно контролюємо всі процеси – вилов, перероблення, транспортування і зберігання, – повідомив під час церемонії відкриття через відеопромову генеральний директор Pelagia AS Егель Магне Хаугстад. – Рибу, виловлену за межами Норвегії, нам постачають перевірені партнери-виробники з інших країн. Наша продукція – це не лише делікатеси, але й найкорисніші харчові продукти. Ми співпрацюємо з Україною на високому рівні, і зараз ми бачимо тут вражаючу концепцію магазину, який безперечно буде успішний і припаде до душі львів’янам".

У Львові відкрили магазин риби з Норвегії

Урочисте перерізання стрічки

Тож тепер львів’яни можуть спробувати на смак свіжого норвезького лосося, виловленого і привезеного до України в найстисліші терміни.

Компанія відкрила сучасне за європейськими стандартами власне виробництво, де за унікальними рецептами виготовляється вся продукція відділу гастрономії, копчення та десерти. У магазині Egersund Seafood представлений широкий асортимент морепродуктів природного вилову, а також фермерська охолоджена риба з Норвегії та від перевірених партнерів з інших країн. Фермерську червону рибу вирощують в природних умовах – у фіордах, в океанічній, крижаній проточній воді.

Також на прилавках фірмового магазину можна знайти унікальну для українського ринку бочкову солону рибу, охолоджені й заморожені морепродукти, рибну ікру, рибну бакалію і гастрономію, копчену рибу.

"В Україні зростає апетит на якісну норвезьку рибу і морепродукти, адже це шостий магазин в Україні і один із найбільших, –зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал. – Норвезька риба та морепродукти є справді якісними і ми раді ними з вами ділитися. Нашою рибою та морепродуктами насолоджуються люди у всіх країнах світу - наразі морепродукти та риба з Норвегії постачається до 150 країн світу і ми є другим за величиною експортером морепродуктів у світі (після Китаю). Щодня впродовж цілого року 37 млн страв, виготовлених з норвезьких морепродуктів, споживають у світі. Норвезький лосось – це тягач нашого експорту, проте є  прогрес у розширенні ринку щодо інших видів риби, також і пелагійної, це стосується й України. Наші морепродукти не лише надзвичайні на смак, а ще й дуже корисні для здоров’я. Всю продукцію виловлюють екологічним сталим способом, а морепродукти мають значно нижчий вуглецевий вміст, порівняно з іншими джерела білка".

У Львові відкрили магазин риби з Норвегії

Міський голова Львова Андрій Садовий і Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал

Зазначимо, що третій рік поспіль Egersund виловлює та доставляє до України ексклюзивний продукт – Дикий Атлантичний Блакитний Тунець. У 2019 році до Києва вперше привезли таких 35 велетнів, 24 відправили до Японії – на аукціон найбільшого в світі рибного ринку "Цукідзі". Цього року Egersund Seafod виловили 350 велетнів, 30 з яких привезли в Україну цілими. До речі, у спеціальній вітрині в магазині на вулиці Стрийській є тушка тунця вагою 320 кілограмів.

У Львові відкрили магазин риби з Норвегії

Цей тунець-велетень важить понад 300 кілограмів

"Сьогодні реалізовується мрія, яка в мене була давно, – зізнався міський голова Львова Андрій Садовий. – Пам’ятаю перші відвідини Норвегії, і оця вся свіжа смакота… Думав тоді, коли ж в нас у Львові з’явиться такий магазин? І раптом в Борисполі до мене підходить людина і каже, що хоче відкрити такий магазин у Львові. Кажу, добре, пробуйте. І от сьогодні відкриття цього магазину. Чесно кажучи, переживаю маленький шок, бо так виглядає, що це один із найбільших магазинів, і тут є надзвичайно свіжа риба. Тепер важливо, щоб всі львів’яни знали про цей магазин. До того ж це маленький місток, який ми вибудовуємо з Норвегією, цією унікальною країною".

Спеціалізовану підготовку отримують і працівники магазинів Egersund Seafood, які допоможуть клієнтам під час вибору морепродуктів. Щороку кращі співробітники компанії їдуть в тижневу подорож до Норвегії або до інших країн з розвиненим рибним ринком, щоб дізнатися, як відбувається обробка оселедця і червоних риб, як відгодовують та обробляють атлантичного лосося, в яких умовах утримують рибу, якою є якість води й навколишнього середовища, а також, як контролюють виробничі процеси.

Такої ґрунтовної підготовки персоналу та підходу до роботи із повним циклом виробництва риби та морепродуктів потребує робота на найвищих стандартах якості та принципові екологічні вимоги, яких дотримуються у компанії.

Заборона на антибіотики при виробництві продуктів харчування на законодавчому рівні в Норвегії та безпрецедентний рівень турботи про екологію потребують окремих виробничих потужностей та кваліфікації персоналу. Впродовж 60 днів ікра лосося та форелі утримується в прісній воді при температурі 8 градусів у лабораторних умовах. Після появи на світ впродовж 10-16 місяців лосось досягає 60-100 грамів та вже готовий до переміщення в солону воду. Перед тим, як лосось потрапить на прилавок, він пройде через низку піклувальних процесів найвищого рівня – від карантину для мальків риби, спеціально створених умов перебування на фермах та гранульованого корму із риб’ячого борошна та риб’ячого жиру, вітамінів та антиоксидантів до спеціально підготованих заходів перед забоєм риби.

У Львові відкрили магазин риби з Норвегії

Окремо варто наголосити на такому, вже фактично традиційному делікатесі для українського столу, як лососева ікра. В Egersund Seafood не продають ікру в залізних банках (пресерви) відповідно до політики компанії, яка виключає використання антибіотиків та барвників. Ікра приходить до магазину в замороженому вигляді в спеціальних контейнерах при жорсткому дотримані температурного режиму. Після цього проходить процес дефростування та реалізується впродовж 72 годин.

Також у магазині Egersund Seafood працює ресторан з суші-баром і хоспером, в якому пропонують великий вибір оригінальних і традиційних страв, зроблених з якісних і свіжих морепродуктів. Тут гурмани можуть спробувати страви з лосося, дорадо і креветок, суші, роли, футомакі, нігірі, сашимі, а також рибні сендвічі, бургери. Зовсім скоро ми відкриємо ресторан на території магазину, де можна наперед забронювати столик, замовити страви для самовивозу або доставку додому.

Фото: Олександри Крупської

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme