UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Коронавірус: Захворюваність на гострі кишкові інфекції на Львівщині знизилась втричі

За підсумками минулого року захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась майже у три рази

Коронавірус: Захворюваність на гострі ки…

За підсумками минулого року захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась майже у три рази. Про це під час брифінгу розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, пише Depo.Львів.

Попри таку тенденції, медик закликала не нехтувати харчовою гігієною, особливо у період святкувань.

"Враховуючи те, що період свят ще триває, в жодному разі не можна використовувати метод "доїдання", того, що ще залишилось в холодильнику", - зазначила Наталія Іванченко.

Харчові отруєння, гострі кишкові інфекції, харчові токсикоінфекції можуть виникнути не лише тоді, коли людина споживає їжу брудними руками, але й коли ця їжа сумнівної якості, її термін зберігання перевищив максимально встановлені вимоги.

"Або ж якщо порушується товарне сусідство в холодильнику. До прикладу, якщо сира риба розморожується поряд з якоюсь готовою стравою в тому ж самому холодильнику. Тоді мікроби з одного предмету можуть контамінувати, тобто потрапити, до іншого", - додала Наталія Іванченко.

Медик закликала мешканців області дбати про своє харчування, дотримуватися режиму сну і відпочинку.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme