Гурманам до уваги: У Львові буяють їстівні страусові пера
Страусове перо звичайне – єдина їстівна папороть із 10 тисяч видів цієї рослини
Про це пише Depo.Львів.
Страусове перо звичайне – граціозна папороть, що природно поширена в багатьох країнах Північної півкулі. Свою незвичну назву рослина отримала через подібність вай (листків) до пера страуса.
"Серед більше 10000 видів папоротей у світовій флорі, ця рослина є чи не єдиною їстівною. У їжу вживають молоді равликоподібно закручені листки. Подібно до грибів, смак яких вони віддалено нагадують, їх відварюють, солять, сушать тощо. Ця кулінарна традиція й донині існує на Далекому Сході, де страви з листків страусового пера є дуже популярними", –розповідають у Ботанічному саду ЛНУ ім. І.Франка.
Також існує гіпотеза, що повір’я про цвіт папороті, який шукають в ніч на Івана Купала, могла породити цікава особливість саме цієї рослини. Справа в тому, що її спороносні листки, виділяють особливу ефірну олію, якій властиве слабке світіння. Цим створюється ефект палаючої "квітки папороті".
Нагадаємо, у Львові зацвіли незвичайні тюльпани (ФОТО).
Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Львів