UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Від Садового вимагають знайти інше місце для будівництва сміттєпереробного заводу

Садовий заявив, що "більш чистого, екологічного проекту, ніж який має бути зреалізований на вул. Пластовій, в Україні ще не було"

Міського голову Львова Андрія Садового закликали відмовитись від планів будівництво сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій у Львові та обрати одну із земельних ділянок, які раніше були запропоновані Львівською ОДА. Про це повідомляє Depo.Львів з посиланням на Дивись.Інфо.

Сьогодні, 19 квітня, під стінами Львівської міськради мешканці вулиці Пластової влаштували пікет, у той час як у Ратуші розпочалось чергове засідання сесії. Активісти виступають проти будівницта сміттєпереробного заводу у цьому районі, яке планують розпочати у другій половині 2018 року. Також під час сесії Львівської міської ради за перенесення заводу виступили деякі депутати.

"На невеликій площі вже і так є понад 50 підприємств, з яких частина є шкідливими для довкілля. Тому сміттєпереробний завод може стати справжнім екологічним лихом", – заявили у сесійній залі.

Аргументували це тим, що містобудівні умови і обмеження для будівництва заводу були затвердженні з порушенням процедури. Крім цього, не була проведена екологічна експертиза.

Відтак, закликали міського голову провести переговори з Львівською облдержадміністрацією та облрадою з метою в пошуку іншої ділянки для сміттєпереробного заводу, який буде відповідати усім екологічним нормам.

Додамо, протестувальники під мерією заявляють, що на цій території вже знаходиться багато підприємств, а тепер на додачу до цього туди почали завозити сміття. Люди скаржаться, що через погану екологічну ситуацію в цьому районі хворіють діти.

У свою чергу, Садовий заявив, що "більш чистого, екологічного проекту, ніж який має бути зреалізований на вул. Пластовій, в Україні ще не було".

Нагадаємо, під стінами Львівської міськради триває пікет.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme