На Львівщині відкриють спиртовий завод

Завод не працював 6 років

19 квітня 2018 року о 14:00 у м Великий Любінь на Львівщині відбудеться запуск заводу з виробництва запашних спиртомісних речовин та оцету, який простоював 6 років. Про це повідомляє Depo.Львів.

Зазначається, що відновлення виробництва реалізовано в рамках стратегічного плану розвитку ДП "Укрспирт" на Львівщині, відповідно до меморандуму, підписаному між Львівською ОДА та ДП "Укрспирт" від 9 лютого 2018 року.

Нагадаємо, на Львівщині не працює 8 із 11 спиртзаводів, які колись були провідними джерелами наповнення місцевих бюджетів. Частину із них довели до банкрутства, і устаткування вирізали на металобрухт за борги. Проте, на Великолюбинському спиртзаводі громада зберегла увесь цикл виробництва. У липня 2017 року на Львівщині пройшла виїзна нарада керівництва ДП "Укрспирту" стосовно відновлення роботи Великолюбинського державного спиртзаводу.
Великолюбинський спиртзавод був одним із головних бюджетоутворюючих підприємств курортного селища. Проблеми на підприємстві почалися після його підпорядкування ДП "Укрспирт", після чого з рахунків підприємства були виведені значні кошти.

Загалом, на Львівщині наразі проходять модернізацію 10 спиртзаводів. Це Сторонибабське, Суходільське, Лопатинське, Вузлівське, Рава-Руське, Струтинське, Великолюбинське, Борокське, Воютицьке, Угерське МПД ДП "Укрспирт".

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme