У Львові капітально відремонтували ще один трамвай

До роботи приступив третій трамвай, капітально відновлений "Львівелектротрансом"

Як повідомляє Depo.Львів, на обкатку із пасажирами на трамвайний маршрут №11 вийшов капітально відновлений у трамвайному депо ЛКП "Львівелектротранс" трамвай "Tatra KT4SU" №1100. Це уже третій трамвай, який пройшов капітальне відновлення в рамках пілотного проекту відновлення рухомого складу електротранспорту.

Як розповів головний інженер трамвайного депо Володимир Казимирович, трамвай №1100 в грудні минулого року був пошкоджений під час займання на вулиці Личаківській. Спочатку планувалося, що цей трамвай пройде аварійний ремонт і буде випущений на лінію, але потім вирішили зайнятися його капітальним відновленням. Під час капітально-відновлювального ремонту трамвай отримав оздоблення із алюмокомпозитного матеріалу, на вагоні встановлено панорамні тоновані вікна, освітлення салону виконано світлодіодним, що дозволяє економити електроенергію та підвищити ресурс акумулятора. Вагон обладнано електронним цифровим світлодіодним маршрутовказівником, який сконструйовано силами підприємства.

"Трамвай спочатку працюватиме на маршруті №11 із легкими умовами - це передбачено правилами введення трамваїв в експлуатацію після ремонтів. Після цього трамвай ще раз оглянуть і він буде працювати на всіх інших маршрутах, де умови роботи є більш складними, тобто там, де є значні підйоми і ухили", - розповів Володимир Казимирович.

За словами директора ЛКП "Львівелектротранс" Михайла Сидоровича, цього року програма капітального відновлення рухомого складу продовжиться. За його словами, уже практично повністю відпрацьована технологія капітального ремонту кузова, візків та іншого механічного обладнання трамваїв.

"Зараз ми ведемо перемовини із кількома фірмами із Європи, які пропонують сучасні системи електроприводу для трамваїв. Та система керування електроприводом трамваїв, яка встановлена на "Татрах", є морально і фізично застарілою, її надійність невисока, а окрім того є великі втрати електроенергії. Тому ми зараз вивчаємо пропозиції українських і зарубіжних фірм, щоб із наступного року розпочати глибоку модернізацію трамвайних вагонів із заміною системи керування тяговим електроприводом. Це підвищить надійність трамваїв і зменшить витрати електроенергії", - розповів Сидорович.

 

Як додав начальник цеху капітального ремонту тролейбусного депо Ігор Роман, на завершальній стадії капітально-відновлювального ремонту зараз перебуває тролейбус "Skoda 14Tr89/6" №552. Його відновлення планують завершити в січні 2017 року.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme