На Турківщині відкрили сучасний цех із виготовлення сирів

Сир вироблятимуть з високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат

У с. Нижнє Гусне Турківського району на базі підприємства "Еко-Газда" відкрили новий молокопереробний цех площею 700 м кв із виготовлення сирів.  За одну зміну тут перероблятимуть 5 тонн молока. Про це Depo.Львів повідомили у прес-службі ЛОДА.

Участь в урочистостях з нагоди відкриття взяли голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, керівники та працівники підприємства, громадськість.

Олег Синютка оглянув виробничі потужності цеху, а також поспілкувався з його працівниками. Окрім того, голова ОДА ознайомився із процесом переробки молока та виготовленням різних видів сирів у новому цеху.

"Це перший молокозавод, який за багато десятків років збудували на Турківщині. Це є дуже важливим не лише з огляду на виробництво якісного натурального сиру, це чудова можливість для людей, які недалеко від власних осель, здаватимуть молоко і матимуть щодня непоганих додатковий дохід, – заначив Олег Синютка. - Тішить, що такими невеликими кроками ми розбудовуємо агропромисловий комплекс, створюємо нові робочі місця для людей і підвищуємо доходи підприємств.Такі господарства, які чи не щотижня відкривають на Львівщині, дають змогу працевлаштуватись місцевим мешканцям та поповнюють податками місцевий бюджет".

Наталія Хмиз наголосила на важливості відроджернні традиції сироваріння на Турківщині.

"На початку 20-го століття сири, виготовлені на території теперішнього Турківського району експортували по усій Європі. Відродження цієї памяті, яка ще напевно залишилась у підсвідомості, відновлення традицій, нове життя для сільських територій, додатковий заробіток для населення – всі ці чинники впливатимуть позитивно на розвиток і даного підприємства, і регіону вцілому", - зазначила Натілія Хмиз.

За словами керівництва цеху, тут вироблятимуть висококалорійні сири, із великою поживною цінністю.

"Сир вироблятимуть з високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат", - зазначив керівник молокообробного цеху Руслан Кравчик.

Так, купуватимуть молоко у особистих селянських господарствах Турківського району. Реалізовуватимуть сирну продукцію, виготовлену у цеху, на ринках та торгових мережах області.

Варто зазначити, що будівництво цеху, розпочали у 2015 році.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme